VERBİS Kayıt Yükümlülüğü Olan Veri Sorumluları Kimlerdir?

  • Yıllık çalışan sayısı 50’den çok veya yıllık mali bilanço toplamı 25 milyon TL’den çok olan gerçek ve tüzel kişi veri sorumluları ile yurtdışında yerleşik gerçek ve tüzel kişi veri sorumluları

  • Yıllık çalışan sayısı 50’den az ve yıllık mali bilançosu 25 milyon TL’ den az olup ana faaliyet konusu özel nitelikli kişisel veri işleme olan (sağlık hizmetleri, bakım hizmetleri,laboratuvar hizmetleri vb.) gerçek ve tüzel kişi veri sorumluları

  • Kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşu veri sorumluları

  • Kayıt yükümlülüğü altında bulunmayan, sonradan kayıt yükümlüsü haline gelen veri sorumluları, yükümlülük altına girmelerini müteakip otuz gün içerisinde sicile kaydolurlar.

  • Sicile kayıtlı bilgilerde değişiklik olması halinde, değişikliğin meydana geldiği tarihten itibaren yedi gün içinde VERBİS üzerinden değişikliğin yapılması gerekir.

Yıllık Çalışan Sayısı Hesabı Nasıl Yapılır?

  • Tamamlanmış yıl içerisindeki 12 aydan en az 7’sinin her birinde veri sorumlusunca yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına aylık verilmekte olan Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesinde bildirilen çalışan sayısı dikkate alınır.

Örneğin;

VERBİS'e kayıt yükümlülüğü olan veri sorumlusunun Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamelerinin bildirildiği yıl 2022 ise Sicil’e kayıt yükümlülüğü başlangıç tarihi 01.01.2023 olacaktır.

Sicil’e kayıt için son tarih 30.01.2023 olacaktır.

Yıllık Mali Bilanço Hesabı Nasıl Yapılır?

  • Tamamlanmış yıl içerisindeki veri sorumlusu tarafından yetkili kamu kurumuna yıllık olarak verilmekte olan gelir veya kurumlar vergisi beyanname ekindeki mali tablolarda yer alan mali bilanço bilgisi dikkate alınır.

Örneğin;

Gelir Beyannamelerinin beyan edildiği tarih 10.01.2023 ise Sicil’e kayıt yükümlülüğü başlangıç tarihi 10.01.2023 olacaktır.

Sicil’e kayıt için son tarih 10.02.2023 olacaktır.

Veri Sorumlusu Temsilciliği ile ilgili daha fazla bilgi almak için daha fazla bilgi butonuna tıklayabilir, her sorunuz ile ilgili bizimle iletişime geçebilirsiniz.